Вести

УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА У ПЕТРОВЧИЋУ И ПРОГАРУ

Пројекат уређења атарских путева на територији Градске општине Сурчин настављен је у месним заједницама „Петровчић“ и „Прогар“.

Грађани наглашавају да су задовољни извођењем радова имајући у виду чињеницу да је до пре неког времена до ораница било немогуће доћи и захваљују локалној самоуправи што је препознала и решила њихове проблеме.

Бранислав Божић, председник Савета месне заједнице „Прогар“ каже да је на иницијативу грађана Прогара урађено шеталиште поред рукавца „Саве“ у дужини од 1100 метара, од кајак клуба до окретнице аутобуса 605.

-Ово је јако значајно, како за нас Прогарце, тако и за посетиоце, туристе, риболовце, спортисте. Овде су спортска дешавања месечном нивоу и домаћа и страна- каже Бранислав Божић.

Из Градске општине Сурчин истичу да су ови пројкти као и претходних година плод иницијатива самих мештана.

-На иницијативу грађана Петровчића тренутно радимо атарски пут који ће бити у дужини од 560 метара. Сами грађани су приликом креирања буџета имали могућност да се изјасне о стварима које треба да се одраде у њиховим местима. Грађани Петровчића су изразили жељу да се уради овај атарски пут и он је готов. Вредност самих радова заједно са атарским путем у Прогару је 3 милиона и 228 хиљада динара са пдв-ом. Гледаћемо да у наредном периоду на нашој општини урадимо што више атарских путева и помогнемо нашим пољопривредницима- поручио је члан Већа Градске општине Сурчин Предраг Барош.

Извор: surcin.rs