Вести

ВОЛОНТЕРИ ПОДЕЛИЛИ ЗАШТИТНЕ МАСКЕ ГРАЂАНИМА СУРЧИНА

Током протеклих дана волонтери Градске општине Сурчин делили су својим суграђанима заштитне маске, које је обезбедио Штаб за ванредне ситуације Градске општине Сурчин.

Подељено је преко хиљаду заштитних маски по свим селима Општине Сурчин. Приоритет у подели маски су били пензионери, старије особе, болесници са хроничним и малигним обољењима. Градска општина Сурчин је, од увођења ванредног стања у Републици Србији, посебну пажњу посветила пружању подршке и помоћи својим суграђанима. Подела заштитних маски  још једна је у низу мера које спроводи Штаб за ванредне ситуације Градске општине Сурчин, у циљу сузбијања и ширења вируса COVID-19. На недељном нивоу се врши подела дезинфекционих средстава, а сваког дана се дезинфикују улице, јавне површине и прилази Домовима здравља.

Како је приоритет Градске општине Сурчин здравље својих суграђана, волонтери су уз заштитне маске свим грађанима делили и јабуке, које ће оснажити имунитет грађана да би се лакше изборили са корона вирусом. Градска општина Сурчин ће наставити са оваквим акцијама и наредних дана.

Текст: Марина Кузмановић