Вести

ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“

Традиционална  манифестација „Бојчинско културно лето 2016“ завршена је у суботу, 3.септембра, концертом групе „Легенде“.

Ово је седма по реду културно-уметничка манифестација, где су посетиоци имали прилику, да у прелепом амбијенту бојчинске шуме, уживају у разноврсном и квалитетном програму. Организатори су при креирању програма водили рачуна о потребама и жељама становника општине Сурчин, тако да је програм задовољио најразличитији укус публике. Заступљене су биле све сценске и музичке уметности, као и многобројни концерти.

ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“

Посетиоци Бојчинског културно лета су имали прилику да бесплатно уживају у концертима ЈУ групе, Иване Јордан, Влатка Стефановског, Васила Хаџиманова и Бисере Валетанлић, Галета и Најде, Звонка Богдана, Београдских тамбураша, групе Валентино и чувених Легенди.

Представе које су публици улепшале вече су „Све за тебе љубави“ са Мином Лазаревић, Иваном Јевтовићем и Павлом Пекићем, „Сасвим обично вече“ Милана Ланета Гутовића, „Хот лајн“ са Мирком Васиљевић, Немањом Јањићем и Игором Дамјановићем и дечја представа „Сви треба да знају шта другарство значи“.

Затварање манифестације су својим присуством увеличале многе угледне и цењене личности из републичког парламента, представници Градске општине Сурчин и других београдских општина, представници Јавних предузећа и других привредних друштава са територије општине Сурчин као и представници Установа културе, туристичких организација и манифестација.

ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“

Присутнима се обратио председник општине Сурчин Стеван Шуша и захвалио се на огромној подршци и бројности на свим програмима, што је доказ да су организатори оправдали очекивање публике.

-Драги моји Сурчинци, поштовани гости, представници медија, даме и господо, добро Вам вече и добро дошли на завршно вече Бојчинског културног лета. Поздрављам Вас у своје и у име Градске општине Сурчин и Културног центра, оранизатора ове традиционалне културне манифестације која је постала симбол наше општине и препознатљива је у целом региону. На отварању смо рекли „Са културом је лепше и боље“, то понављамо и сада, када сабирамо резултате, срећни што смо успели у свом науму и што организујемо још једно успело Бојчинско културно лето на заједничку радост. Потврдило се још једном да заједно и сложно, удружени и добрим жељама можемо много. Бојчинска шума и ова сцена биле су протеклих месеци, стециште песме и игре, одабраних нота, лепих речи и дружења. Са Вама, Сурчин је овог лета био културнији и лепши. Подржали сте нас Вашим присуством и аплаузима и решеношћу да заједно направимо амбијент какав би многе развијеније и богатије средине пожелеле да имају. На томе смо посебно поносни! Засваљујемо се свим учесницима програма, који су нас својим уметничким умећем увели у свет лепоте и животну стварност нам учинили лепшом и садржајнијом. Ваши аплаузи су били најбоља оцена сваком од њих. Вечерас се растајемо уз „Легенде“ у жељи да се опет састанемо. Бојчинско културно лето спушта завесу до следећег лета. Хвала Вам свима! – рекао је председник општине Сурчин Стеван Шуша.

ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“

Затим је председник општине уручио плакете и захвалнице сарадницима Бојчинског културног лета, који су допринели успеху овогодишње манифестације. C MUSIC који се старао да сваки догађај буде забележен, да све буде обојено плавим светлима и да све звучи како треба. Телевизија МАГ Обреновац, који су се својски потрудили да овогодишње културно лето изађе из окриља општине Сурчин и да се далеко види и чује. Фотографу Маријани Вучић која већ две године прати Бојчинско културно лето и брине о томе  да се  догађаји са манифестације сачувају од заборава, ЈП за спорт и рекреацију и ЈП Сурчин, који су много помагали овог лета у организационим активностима. На крају су сви чланови организационог одбора, присутни учесници и извођачи, великим аплаузом наградили публику, која је најзаслужнија за успех овогодишњег фестивала.

ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“

Манифестација је затворена концертом музичке групе „Легенде“, који су препознатљиви по свом јединственом музичком стилу и песмама које се воле, живе и трају. Ово је њихов други концерт у Бојчинској шуми. Отворили су манифестацију 2014. године, а ове године „Бојчинско културно лето 2016“ затворено је баш њиховим концертом.

ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“