Вести

ЗАЦЕВЉЕЊЕ КАНАЛА ШУГАНИЦА У ТОКУ, РАДОВИ ГОТОВИ ЗА ДВАДЕСЕТ ДАНА

Радови на уређењу и зацевљењу канала Шуганица у Сурчину тренутно су у току и њихов завршетак очекује се у наредних 20 дана. Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша и директор ВДП „Галовица“ Јовица Гагрица, чије предузеће ради овај важан посао, данас су обишли радове.

Како каже господин Гагрица свестан је да су грађани дуго чекали да се зацевљење канала догоди и они раде вредно да се све брзо и заврши.

– Овде се ради о зацевљењу канала у дужини од 50 метара, ми смо извођачи радова, а инвеститор су ЈВП „Србијаводе“, које су препознале проблем и кренуло се у релизацију зацртаних планова. Инвестиција износи око 6 милиона динара и очекујем да се све заврши јако брзо. На овом месту предвиђена је изградња нове пијаце у Сурчину, а наш део посла утицаће између осталог и на побољшање и очување животне средине у овом крају – каже Јовица Гагрица, директор ВДП „Галовица“.

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша рекао је да општина и жели и мора да реши овај проблем и да је Планом детаљне регуалције предвиђено да се на овом простору изгради нова пијаца.

– Овде ћемо направити и мост који повезује Дубровачку и Барску улицу. После тога иде усвајање урбанистичког пројекта за овај крај, Група за имплементацију иде у израду идејног решења и после тога очекујемо и почетак извођења радова. То ће променити изглед овог краја и дати му нову додатну вредност – закључио је Стеван Шуша.

Извор: surcin.rs