Вести

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА ГОРАН ВЕСИЋ ПОСЕТИО ПРОГАР, БОЉЕВЦЕ И ЈАКОВО

У оквиру акције „Београд побеђује“, заменик градоначелника Града Београда Горан Весић, који са својом покретном канцеларијом обилази насељена места у нашем главном граду, посетио  је општину Сурчин. Са својим сарадницима обишао је Прогар, Бољевце и Јаково. Заједно са њима суграђане је обилазио и председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша.

Са грађанима у Mесној заједници „Прогар“ Весић је разговарао о проблемима које имају и потенцијалним решењима, а највише питања односило се на инфраструктурне планове.

– Што се Прогара тиче, решавали смо неке проблеме који су важни, договорили смо се да се уради нови дом културе, да се следеће године замени 14 километара водоводне мреже, разговарали смо о асфалтирању нових два километра тротоара, о асфалтирању нових улица и на тај начин смо одредили неке задатке како да Прогар постане боље место за живот свих људи. Причали смо и о неким стварима које ће се мало дуже радити, разговарали смо о канализацији, ноћном превозу и то су све ствари које тиште људе који живе овде – истакао је заменик градоначелника.

Из Прогара покретна канцеларија преместила се у Бољевце и Јаково, уз традиционални сремачки дочек.

Заменик градоначелиника Града Београда Горан Весић изјавио је у Бољевцима да је трг на којем се налазе најбоље место на којем може да им се обрати, имајући у виду да је до пре неколико година овде био потпуно неуређен простор и ово само показује колико је важно да свако насељено место у Сурчину буде урбанизовано и да изгледа онако како треба да изгледа свуда у уређеном свету.

По речима Весића људи који живе у Бољевцима данас имају свој трг, имају уређену салу, вртић и заиста могу да кажу да живе у месту које пружа њима комфор живота какав треба да имају све грађанке и грађани Београда. Такође, заменик градоначелника саслушао је грађане који су изразили жељу да њихова амбуланта добије неке нове лекаре, стоматологе, гинекологе, како не би морали да иду даље, како да се побољшају јавни превоз и аутобуска стајалишта.

– Овде се ради Национални стадион, биће веза БГ воза из Земуна до центра, стадиона, аеродрома и надаље до Обреновца, као и излаз на ауто-пут преко Сремске газеле и брзу везу до Јурија Гагарина преко Војвођанске. Градиће се и важни универзитетски садржаји, као и за становање, тако да ће се све ширити и то ће осетити људи који живе овде јер ће се подићи њихов квалитет живота – закључио је Горан Весић.

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша истакао је задовољство као и увек када општину посећује заменик градоначелника Горан Весић, зато што се уз његову помоћ већина проблема који грађани имају реше. За нека решења по речима Шуше потребно је мало дуже времена, а неке ствари се могу завршити у краћем временском року.

– Не треба занемарити оно што је до сада урађено, опет захваљујући Горану Весићу и његовом ангажовању. Само у Бољевцима је у последњем периоду био 7- 8 пута, и сваки пут урадимо нешто. Велика захвалност за све што је до сада урадио и надамо се да ће тако да настави и даље и да ћемо и оне велике пројекте које имамо у плану покренути, а најважнији су свакако петља у Јакову и Национални стадион који треба да буде изграђен у Сурчину – рекао је Стеван Шуша.

Извор: surcin.rs