Вести

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА НАЈАВИО ЛЕПЕ НОВОСТИ ЗА СВЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

Данас је у Скупштини града Београда, у Старом двору, заменик градоначелника града Београда Горан Весић  одржао састанак са председницима београдских општина, на ком се разговарало о бројним актуелним темама.

Заменик градоначелника Горан Весић се обратио присутнима са сјајним вестима, да се Београд враћа старим навикама и уобичајеним токовима живота које  сви жељно ишчекујемо, с обзиром на веома висок проценат вакцинисаних грађана у нашем граду. Највећи проценат вакцинисаних, чини управо најстарија популација суграђана, које треба након свих ових месеци отуђености  и наградити на адекватан начин. Једна од данашњих тема били су предстојећи излети пензионера, које ће организовати све београдске општине, те ће својим пријатељским гестом, нашим пензионерима омогућити нова дружења и покушати бар на тај начин да надокнади све оно што је било немогуће током изолације и рестриктивних мера, због пандемије Корона вируса.

Вест која ће свакако обрадовати родитеље основаца у Београду јесте да ће за све основце од првог до четвртог разреда, град Београд обезбедити бесплатне уџбенике. За прваке ће бити обезбеђен класичан комплет уџбеника, док ће за децу која похађају други, трећи и четврти разред, у свим основним школама на територији града Београда, бити обезбеђени таблет рачунари.

Град Београд ће за ове потребе из свог буџета издвојити незанемарљиву суму новца за финансирање куповине уџбеника и таблет рачунара за око 67. 000 основаца.

На данашњем састанку су поред председника београдских општина присуствовали и представници Града Београда, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и Андреа Радуловић, заменица председника Скупштине града Београда, као и представници Градске општине Сурчин, помоћник председника ГО Сурчин Милисав Марковић и Сања Караџић, начелница Одељења за друштвене делатности ГО Сурчин.

С.К

Извор: surcin.rs