Вести

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ У БОЉЕВЦИМА

Великим залагањем и бригом за најмлађе, одговорна власт Градске општине Сурчин, издвојила је значајна средства за потпуну реконструкцију фискултурне сале у Бољевцима, на коју родитељи и деца чекају од 2011. године. Прошлог лета је започета  реконструкција сале, од поправке крова, постављања нове хидроизолације до потпуне реконструкције унутрашњости објекта.

Данас је председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша обишао реконструисану  салу за све ученике, спортисте и рекреативце.

- Градска општина Сурчин води рачуна о комплетној деци на територији Сурчина и онда смо прошле године кренули у овај обиман посао - рекао је Стеван Шуша и додао да је први озбиљан проблем настао када је кров у сали почео да прокишњава, на шта су указивали и родитељи, а како је цурила вода у сали, оштетио се и под, који је био од гуме. Све ово је довело до тога да зими деца нису могла да имају физичко васпитање. Такође су са радом престале и топлотне пумпе и систем за пречишћавање ваздуха.

- Прво што смо кренули да радимо то је хидроизолација крова, а онда смо кренули у унутрашње сређивање и термотехника је комплетно реконструисана. Бунаре смо копали нове, пумпе смо купили нове, а онда смо поставили и нови под, паркет, који је постављен управо за спортска такмичења по свим прописима - рекао је Шуша и додао да је сала и окречена, замењено осветљење и цео изглед сале је промењен на шта смо поносни.

Према речима директора основне школе,, Бранко Радичевић " из Бољеваца, Петра Муштерића, чији ученици користе ову салу, отварање новог реконструисаног спортског објекта представља велики дан за читаво место и општину, као и да ће нови услови умногоме унапредити наставу физичког васпитања.

- Очекујем велики напредак у развоју спорта не само у школи, већ у целом селу - истакао је Петар Муштерић

Спортска фискултурна сала је уништена и неодговорним понашањем појединаца и вандала.

-Надамо се да ће родитељи и деца која ово користе у наредном периоду чувати овај објекат, а чуваћемо га и ми и водићемо рачуна да овакав остане што дуже да би деца имала услове онакве какве мислимо да треба да имају - рекао је Шуша.

Градска општина Сурчин ће у овој години успети оно што пре није био случај, а то је да свако место има своју спортску халу, чиме ће свака школа имати квалитетне услове да се деца и омладина баве спортом, а успеси спортских клубова буду још већи.

М. К.

Извор: ТВ МАГ и ТВ Студио Б