Вести

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА ,,СУРЧИН“ ОПРЕМЉЕНА НАЈСАВРЕМЕНИЈИМ РЕНТГЕН АПАРАТОМ

У оквиру пружања здравствене заштите грађанима, Здравствена станица „Сурчин“ убудуће ће радити и радиолошку дијагностику и у те сврхе набављен је најсавременији рентген апарат. Опремањем станице овим апаратом, а у наредном периоду и свим осталим који недостају, биће решен главни проблем грађана Сурчина, а то је одлазак до Дома здравља у Земуну на све битне, специјалистичке прегледе.

Директорка Дома здравља Земун Александра Цветковић и председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша, обишли су данас Здравствену станицу ,,Сурчин“.

- Дом здравља Земун се обновио за два најсавременија дигитална рентген апарата који тренутно постоје, један је у Здравственој станици ,,Сурчин“, а други у Рада Кончара у Дому здравља Земун - рекла је Александра Цветковић, директорка Дома здравља Земун. Она је истакла и да Здравствена станица Сурчин има и мамограф, који ће почети са радом када започета едукација кадра буде готова. 

Први задатак одговорне власти Сурчина, којој је здравље њених грађана на првом месту, биће одвајање Здравствене станице ,,Сурчин" од Дома здравља Земун. 

- Овај процес одвајања надам се да ћемо успешно завршити уз помоћ директорке Дома здравља Земун, а онда ћемо набавити све оно што недостаје и тиме решити главни проблем наших грађана, одлазак на прегледе у Земун, који је удаљен и 40 км од места боравка - истакао је Стеван Шуша, председник Градске општине Сурчин. 

Здравствена станица ,,Сурчин“ је у новом објекту од 2013. године и још увек се опрема не само најсавременијим дигиталним уређајима, већ је у току и едукација стручног кадра у многим специјалистичким службама. 

M.K.