Вести

ЗДРАВСТВЕНА ТРИБИНА НА ТЕМУ ДИЈАБЕТЕСА

На иницијативу наших суграђана, Савет за здравство ОО СНС Сурчин и МО СНС Бечмен, данас су организовали трибину о дијабетесу, на којој је указано на узроке настанка и ризике коју ова болест носи. О појединим аспектима све распрострањеније масовне незаразне болести и како преветивно деловати говорио је др. Марко Берак.

Дијабетес је хронично обољење, које се јавља услед системског поремећаја метаболизма угљених хидрата. Можемо рећи да је дијабетес озбиљан атак на здравље и да се не може одредити горња или доња старосна граница. На жалост, тек када дијабетес узме маха онда већина болесних постане свесна опасности, али и свих оних ствари којима је настанак ове болести могао да се спречи. Велики број грађана, како млађег тако и старијег доба, дошао је да се упозна са узроцима, последицама и лечењу ове болести. Због тога су овакве трибине  важне, где људи могу да сазнају како спречити развој шећерне болести и како правилно живети са дијабетесом.

Великим улагањем у здравствени систем, попут реновирања болница, као и изградње нових и повећањем плата у здравственом сектору знак је да се води одговорна, јасна и озбиљна политика Александра Вучића. Вођени овом политиком Савет за здравство СНС Сурчин ће и у наредном периоду спроводити сличне трибине са различитим тематским садржајем.

Текст: Татјана Лазаревић